| امروز پنجشنبه 20 دی 1403

وزیر دادگستری در جلسه شورای عالی مطرح کرد: باید کاری کنیم که اعتماد جامعه به کارشناسان رسمی دادگستری بیشتر شود

کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی

وزیر دادگستری در جلسه شورای عالی مطرح کرد: باید کاری کنیم که اعتماد جامعه به کارشناسان رسمی دادگستری بیشتر شود

دکتر طهماسب مظاهری رئیس شورای عالی کانون کارشناسان رسمی داد گستری: مطلوب این است که اعضای شورای ‌عالی کانون کارشناسان رسمی دادگستری با تدارک لازم هماهنگی‌های خود را داشته باشند و روزی که می‌خواهند کار را شروع کنند، اولویت‌ها برای آنان روشن باشد

دکتر علی اکبر بالاگر رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی: پیشنهاد می کنیم که جهت جلوگیری از حیف و میل بیت المال و نیز حق الناس، کلیه سازمان ها و وزارتخانه ها خدمات کارشناسی خود را از طریق کانون و یا مرکز کارشناسان رسمی دادگستری انجام دهند

جلسه هم ‌اندیشی اعضای شورای ‌عالی کارشناسان رسمی دادگستری با حضور علیرضا آوایی وزیر دادگستری، دکتر طهماسب مظاهری رئیس شورای عالی و روسای کانون های کارشناسان رسمی دادگستری سراسر کشور به صورت مجازی برگزار شد.

وزیر دادگستری در این جلسه اظهار داشت: جمع کارشناسان دادگستری جمعی عالم، فرهیخته، تحصیلکرده و قسم‌خورده با ظرفیت بالا برای کشور هستند. بنابراین باید از تریبون‌های عمومی استفاده کنیم تا کارشناسان دادگستری بزرگ شمرده شوند و اعتماد جامعه به آنها بیشتر شود.

 وی بر لزوم دوری از هر گونه ظلم تاکید کرد و افزود: باید مراقب باشیم در حق انسانی ظلم نکنیم چرا که اثراتش تا قیامت با ما خواهد بود و از آنجا که نظام ما اسلامی و دینی است، باید رفتار و کردار ما به یکدیگر شبیه باشد.

علیرضا آوایی اهمیت عمل به آموزه های علمی را با اهمیت دانست و گفت: پایین‌ترین علم آن است که بر زبانمان متوقف می‌شود و با ارزش‌ترین درجه علم آن است که بر همه اعضا و جوارح انسان جاری می‌شود.

وی افزود:: مجموعه‌ای که می‌خواهد از کسی استیفای حق کند، اگر ادبیات نامناسبی نسبت به آنها داشته باشد و خودمان، خودمان را تخریب کنیم، جامعه نمی‌تواند به آنها و به خروجی آن ضابطان اعم از کارشناسان، وکلا و قضات دادگستری اعتماد کند.

وزیر دادگستری گفت: خداوند ظرفیت نورانی بالایی در وجود  انسان قرار داده است، ولی ما با برخی رفتارها در حد یک انسان خاکی و ناسوتی کاهش مقام پیدا می‌کنیم یعنی قیمت و ارزش خود را در حد یک ویلا و حساب بانکی تنزل می‌دهیم و دزد ارزش‌های وجودی خود می‌شویم.

وی افزود: یک گروه به صورت انسانی و شریف کار می‌کنند، ولی تعداد انگشت ‌شماری از وجود خودشان دزدی می‌کنند و راه هر گونه دفاع را به روی دیگران می‌بندند. ممکن است دو نفر از این جماعت تخلف‌کار باشند، ولی همه آن گروه را سرافکنده می‌کنند.

آوایی تشریح کرد: کوچک‌ترین اشتباه به همه ما بر‌می‌گردد و به گفته یک بزرگ نمی‌توانیم بگوییم اشتباه دیگری به من ربطی ندارد و زبان در بدن نمی‌تواند بگوید من مسئول گفتار خودم هستم و چیزی که می‌گویم به بقیه اعضای بدن ربطی ندارد.

وی افزود: همه ما مسئول مراقبت، تذکر و صیانت از رفتار خود و دیگران هستیم. اولین وظیفه ما صیانت و تذکر و فرصت دادن به آنهاست. هیچ کدام‌ از ما بی‌عیب و نقص نیست و اشتباه در دوره کاری برای همه امکان پذیر است.

وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنانش به مسئله خود مراقبتی اشاره کرد و گفت: باید مراقب رفتارمان باشیم، چرا که تاثیر مستقیمی بر زندگی دیگران خواهد داشت و اگر یکی از ما به عنوان کارشناس رسمی دادگستری دچار خطا و آلودگی شود حقی با ما به زمین می‌خورد.

وی افزود: وقتی می‌خواهید درباره شخصی اظهارنظر کنید، به فیلم زندگی او نگاه کنید نه به عکس زندگی او. فیلم زندگی افراد شاکله همه دوران زندگی چند‌ساله آنهاست ولی عکس زندگی آنها تنها ناشی از یک لحظه از زندگی او است. پس کسی را برای آن یک لحظه از زندگی‌اش قضاوت نکنید.

 وزیر دادگستری تاکید کرد: یکی از آفت ‌هایی که شغل ما دارد، عادی شدن آن است. برای یک قاضی صدور قرار، دستور زندان و صدور حکم بازرسی منزل ساده‌ترین کار است و برای او صدور این دستورات عادی است، ولی برای آن فرد مهم‌ترین اتفاق زندگی او است.

وی افزود: کارشناسان دادگستری هم اگر نگاهشان به شغلشان عادی باشد، ممکن است مراقبت لازم را نداشته باشند. کار کارشناسی آنها مرجع صدور حکم قاضی می‌شود و با آن حکم سرنوشت انسان‌هایی تغییر می‌کند و مسیر زندگی آنها را عوض می‌کند.

وزیر دادگستری در پایان سخنان خود تصریح کرد: ما در نظامی زندگی می‌کنیم که اسلامی است و رفتارمان باید به شعاری که می دهیم نزدیک باشد وگرنه خدا به ما سخت خواهد گرفت، چرا که ادعای دینداری می‌کنیم.

دکتر طهماسب مظاهری رئیس شورای‌عالی کارشناسان دادگستری  هم در این جلسه هم اندیشی اظهار داشت: مطلوب این است که اعضای شورای عالی با تدارک لازم هماهنگی‌های خود را داشته باشند و در نهایت روزی که می‌خواهند کار را شروع کنند، اولویت‌ها برای آنان روشن باشد.

رئیس شورای‌عالی کارشناسان دادگستری همچنین طبقه‌بندی بودجه شورای‌ عالی در سال۱۴۰۰ و نحوه آموزش ضمن خدمت کارشناسان تازه‌کار و جوان و نیز موضوع تحول قضایی را برای روسای کانون های کارشناسان رسمی دادگستری سراسر کشور تشریح کرد.

دکتر رضا علیپور رئیس کانون کارشناسان رسمی استان تهران نیز در این جلسه خاطر نشان ساخت: وقتی قاضی پرونده‌ای را بررسی می‌کند، وکیل دنبال برنده شدن موکل خود است؛ ولی کارشناس دنبال برنده شدن قاضی است و می‌خواهد که در برابر پروردگار شرمنده نباشد.

دکتر علی اکبر بالاگر رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه هم اندیشی از وجود موازی کاری در حوزه های کارشناسی در سراسر کشور به بهانه عنوان کلیشه ای و تبلیغاتی اشتغال زایی انتقاد کرد.

وی افزود: پیشنهاد می کنیم که جهت جلوگیری از حیف و میل بیت المال و نیز حق الناس، تمامی سازمان ها و وزارتخانه ها خدمات کارشناسی خود را از طریق کانون و یا مرکز کارشناسان رسمی دادگستری انجام دهند.

رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی در این جلسه هم اندیشی همچنین تصریح کرد: جهت مقابله با هر گونه مفسده احتمالی بهتر است زمینه ارجاع کلیه کارشناسی ها را از مسیر قانونی کارشناسان رسمی دادگستری فراهم کنیم.  

شایان ذکر است روسای کانون های کارشناسان رسمی دادگستری سراسر کشور در جلسه هم اندیشی اعضای شورای عالی دیدگاه های کاربردی خود در خصوص مسایل مختلف کارشناسی کشور و لزوم بهبود روند آنها را مطرح ساختند.



ارسال دیدگاه

کلیه حقوق برای کانون کارشناسان آذربایجان شرقی محفوظ است