کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی
خداوند متعال در آیه 183 سوره بقره می فرماید: "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ"
ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما واجب شده است، همان طور که بر گذشتگان شما واجب شده بود، شاید پرهیزگار شوید.
با دقت در آیه یادشده در می یابیم، اوّلاً تشریع روزه از زمان اسلام نبوده و همان طور که مفسِّر بزرگ اسلام علامه طباطبایی(رحمت الله علیه) در ذیل این آیه در المیزان اشاره کرده اند، روزه قبل از اسلام هم بوده است و ثانیاً با توجه به آخر آیه، یعنی عبارت "لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ "، فلسفه اصلی روزه، تمرین دوری از گناه است. تمرین پاکی است. تمرین حفظ زبان و چشم و گوش و... است و در یک جمله فلسفه روزه، تمرین تقوا است.
البته این طوری نیست که هر کس روزه بگیرد انسان خوب و با تقوایی می شود، ما افراد بسیاری را دیده ایم که روزه می گیرند؛ امّا جز مشقت گرسنگی و تشنگی چیزی عاید آنها نمی شود.
در آیه شریفه نیز نیامده است هر کس روزه بگیرد، حتماً با تقوا می شود. بلکه می فرماید روزه بگیرید "شاید" با تقوا شوید.
کسی با روزه داری به تقوا می رسد که روزه واقعی بگیرد. همانطور که دهانش روزه است، سایر اعضاء و جوارح او نیز روزه باشد.
همان که امام صادق علیه السلام فرموده است: "زمانى كه روزه مى گيرى، بايد گوش و چشم و مو و پوست و ديگر اعضاى تو نيز روزه باشند و نبايد روزى كه روزه هستى، همانند روزى باشد كه روزه نيستى."
حلول رمضان؛ ماه ضیافت الهی و ماه مغفرت، تهذیب نفس و دوری از معاصی بر عموم مسلمانان به ویژه کارشناسان رسمی دادگستری مبارک باد.
روابط عمومی
کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی